Wawa Paswa’s Latest EP ‘BEST FRIEND’ has Embellished the Hip-Hop Genre | Daily Music Roll
shadow

Wawa Paswa’s Latest EP ‘BEST FRIEND’ has Embellished the Hip-Hop Genre

One of the rising superstars of the Hip-Hop genre, Wawa Paswa is all set to rule the internet with his latest EP Best Friend. The EP is beautifully plotted in a single video, which tells the whole subject matter of the song very vividly, and magnificently. His innate talent in composing music and understanding of lyricism are apparent in this EP. Well, we got the opportunity to interview this artist. So, let’s check how it went on:

1. Hey Wawa Paswa, Congratulations on your latest release ‘BEST FRIEND’. Not so surprised that your latest EP video is being loved by thousands of audiences from all over the world, but there is something magical that your fans have found in your music; your voice. Tell us how you manage to sound so magical?

Ans. Thank you so much for the love and support. One of the things about this project that allowed me to sound so magical was just the ability to be in my element and do what I love the most such as vocal exercising, listening to the instrumental over and over while my team and I write the lyrics.

2. The theme of the song is beyond any appreciation. Tell us what inspired you to come down to such a theme?

Ans. What inspired me to come up with the Best friend theme was “Dim pa la” meaning (Tell them I’m not here) which is the fourth track on the EP it was the first record I recorded on the EP and it was supposed to be a single. The vision my brother Geeda_G the director had for dim pa la video was 25 minutes long and that’s when I decided to flip the project into an EP of four songs for the audience to have a better understanding of the story.

3. How much important is your best friend in your life?

Ans. My best friend is one of the most important person to me because I care for her and she make me believe in myself, What I thought was trash she made me see it a differently. There were times I got frustrated doing the EP she would tell me to stop, walk it of, eat something and take a rest go stretch. She’s very supportive, she supported me from the beginning of the project till now “Best friend”

4. Did you ever imagine that your song will be loved by so many people? How are you feeling right now?

Ans. I am so grateful for the love and support I am receiving from all of my family, friends and fans. It’s overwhelming in a great way. I imagined that I would get compliments for the songs, but the outpour of everyone’s love and positive feedback is amazing.

Right now I feel like I am on top of the world and the best is yet to come. This is the reason I did what I do. To allow my sound of music to penetrate the souls of everyone who took the time to listen and embrace my creative side.

5. What had driven you to choose your genre of music? And who are the artists you are inspired by?

Ans. What’s driven me to choose my genre is comfort and sounds I truly admire.

The artists who I am inspired by are Sweet Micky, Wyclef Jean, Jay Z, Beyoncé, Maroon 5, One Republic, Kai, Dr Dre the list goes on Akon, Dexta Daps

6. Lyrics or music which one is the most significant part of your EP?

Ans. The most significant part of my EP, I’d have to say is the lyrics. I believe so many people can relate to the story behind the music. It was truly my pleasure creating a sound that I knew would draw people in, but the lyrics in each song is what seals the deal. Everyone can relate to a time in there life where my lyrics were actually their reality.

 

7. What do you think is a dilemma of an artist like you while composing a song?

Ans. One of the dilemmas I face as an artist and a composer is really finding what sound best suits me and what genre of music I should tackle first. I spend so much time constantly creating new music, new sounds, and they are all very unique sounds. So the dilemma I have is the urge to mesh different genres together. It’s never been done before so I’m taking my time perfecting my craft.

8. What are your views about today’s hip hop industry and what according to you is it going on now?

Ans. My views about the hip hop industry now is that it’s not the same as it was when I was growing up. Change is expected, so it’s ok that part of the industry has evolved, but I want to bring back true 80s and 90s hip hop and modernize it.

9. Your EP is an excellent blending of reggaeton and Hp-Hop. How likely is it that you do such mixing?

Ans. As I mentioned before, it’s so tempting for me to constantly mesh different genres of music together because I am able to create a sound that fits whatever genre. So it’s very likely that I’ll mix Reggaeton, Afro music, Zouk, Kompa and hip hop in my upcoming projects in the future

10. After this EP, I believe, there are many budding hip-hop artists to have been inspired by you. What is your advice for them?

Ans. My advice to the upcoming artists that I’ve inspired, first off, let me say thank you for the support and the love. I am truly humbled to be a figure that people can look to for inspiration. My advice is to find that one thing that you love, no matter what it is, and believe in yourself enough to create it into reality. Nothing you dream of is impossible if you truly believe in yourself. You can do it and you will do it. So start now and get it done.

11. What are your future plans with music and life? And where do you see yourself in the next few years in your musical career?

Ans. My future plans with music is to perform everywhere I can, touring, please my fans. And I’m looking forward to have my music on a movie soundtrack.

12. Any message for your fans that you wish to deliver?

Ans. The message I wish to deliver to my fans

Is stay safe, safety’s first and focus on your dreams don’t give up, it’s not easy but don’t you ever give up ski’s the limit.

Just go for this music video ‘Best Friend’ by Wawa Paswa: 

https://www.youtube.com/watch?v=5TaaBK40-yg

Follow him on: 

https://www.instagram.com/wawa_paswa_official/

https://www.facebook.com/Wawapaswa/