Upcoming Music Artist TGawd’s New Song ‘Love$ick’ Presents a Unique Course of Modern Hip Hop Flavors | Daily Music Roll
shadow

Upcoming Music Artist TGawd’s New Song ‘Love$ick’ Presents a Unique Course of Modern Hip Hop Flavors

Hip hop and rap’s modern-day representation by upcoming artist TGawd is already sending out waves of engagement. Recently, he came out with the single, ‘Love$ick’ that further expands his creative arena. The song’s thematic storyline of heartbreak makes the audience relate and understand the song as well as the artist from a deeper level.

Tgawd

1.  Do you use electronic modulations in your production?

Ans. To be completely honest. I do not deal with any production whatsoever; My Guy Roc Writah handles all that. I come in and lay that heat and he tunes it up to make it hotter!

2. How far do you think is the journey of hip hop and rap in the collective evolution of music?

Ans. OMG man, very far!!! I’m talking from the initial gang/gangster rap to now this mumble rap is craazzzyyy. Hip/Hop and Rap has to be the most impressive genre, the way that it moves with time and forever stay relevant

3. Do you have a specific way or routine when you are composing?

Ans. Yes, I must have a Mountain Dew lol but No not Really, the mentality for me, whenever I’m in the studio, is to Leave nothing behind. So whenever I’m recording I give it my all

4. Do you feel home or bedroom productions give upcoming artists bigger creative independence?

Ans. Depends on the artist but if I have to choose then I would say Yes. Being in your own space where emotions and thoughts can run wild is definitely a great space for creativity

5. Many artists are working in genre-bending soundscapes. What is your take on it?

Ans. I Love it!!! Something like a TrapSoul artist or that putting R&B vibes into a Rap beat is creative as hell! I respect it. It definitely gives a different feel when listening to the song.

6. You seem to be very lyrically inclined. How important are lyrics in contemporary hip hop?

Ans. it’s tells the story that you’re trying to give. Lyrics help the listeners vision what you’re trying to say, I believe without the lyrics a lot of artists wouldn’t be as respected in the game.

7. Do you think music has the potential to influence social, cultural, and political corners?

Ans. Absolutely Rap alone has already influenced the social, cultural, and political corners. We had Jeezy “Vote or Die” campaign for Obama at one point. Music is a great outlet for a lot of things

8. What are the common struggles of an upcoming musician?

Ans. The fan base, support, and proper Promotion! That plays a big part when it comes to the struggles of an upcoming artist. It’s nobody is willing to give you chance unless so and so know you or you hang around the popular crew.

9. Do you consider live gigs as one of the most important tools of promotion?

Ans. YESSSS!!! Get others who didn’t see or hear your music on the streaming platforms to get a chance to hear it and their local event or wherever.

10. What is your take on musical collaborations with other artists?

Ans. DO ALL FEATURES! Get that exposure from other artist fan bases! We want all people to hear our music our ideas etc. Maaannn TAKE THAT COLLAB lol

11. How do contemporary artists make an impact in your soundscape?

Ans. The creativity and rhythm have evolved so much to help us put sounds together. ART IS ART! We all have a story to tell

12. What are your ultimate goals as an artist?

Ans. Whew! Ultimate goal mmmmmm….. To Perfect my craft on all levels! To be discussed in barbershops once I’m done with music. For my sound to forever be reminisced and remembered. As an artist, it’s more to you than music and I just hope I can find what’s more to me by the time I hang the jersey up.

Watch this video on youtube: https://www.youtube.com/watch?v=LJRaATvR02E